A PSG Unai Emery-je: „Minden játékot 12-szer körül nézzük”

„Mivel én vagyok az a vezető, aki a legnagyobb nyomást gyakorolja magamra” – mondja Emery, aki Hondarribiában született, a baszkországi Spanyolországban, Franciaország határán. „Ahhoz, hogy jó edzővé válj, sokat kell nyerni. A menedzser azt jelenti, hogy a média közepén élünk, dicséret és kritikusok révén. Ez valami, amit élek, intenzív és nagyon igényes. ”Arsenal 42 másodperc múlva mögötte van, de Alexis Sánchez megmenti a pontot a PSG-n. amikor meg akarja győződni róla, hogy az üzenetet átadja a médiának, a sajtótájékoztatón az anyanyelvére vált.Az üzenetei sokak, és gyakran kézmozdulatokkal és erős szemkontaktusokkal vannak megfogalmazva és erősítve. „kupa edző” hírnév, ami azt sugallja, hogy a vezetői képességek a győztes versenyben győzelemre várnak, mint a bajnoki tájban. talizmán. „A PSG aláírt engem az önéletrajzomért, az Európa Liga által elért eredményekért, hogyan nőttem vezetőként és Betclic fogadási bónuszt  hogyan nőttem fel a játékosokat” – állítja. – Lényegében itt vagyok, mert nyertes rekordom van.Ennek a klubnak ez is van, de Európában nagyobb lesz, és végül a Bajnokok Ligája címére törekszik. A törekvés ez az, hogy nyerj többet, mint korábban. ”

A győztes soha nem jelentett problémát a PSG-nek az elmúlt néhány évszakban, néhány kivétellel. A leginkább pusztító visszaesés eddig a bajnokok bajnokság utolsó negyedévének utolsó szakaszában történt a Manchester City ellen. Rosszabb, hogy nem véletlen, Nasser al-Khelaifi, a klub elnöke szerint. Miután a 2–2-es rajzolás otthon volt, és a Zlatan Ibrahimovic által elszenvedett büntetést, a PSG-nek még mindig jó esélye volt arra, hogy megragadja a félig utolsó helyet egy olyan városi oldalon, amely nem nézett ki különösen ragyogóan későn.Néhány órával az Etihad-stadionba látogatva a öltözőben Khelaifi tudta, hogy a játék elveszett.

„Nagyon csalódott vagyok. Nem éreztem, hogy a City játékok előtt volt nyomás. Ez a felszámolás a legrosszabb pillanat, mióta Párizsban voltam – mondta az akkori. – Két órával a visszatérő láb előtt tudtam, hogy elveszítjük. Nem Betclic online fogadóirodák éreztem, hogy a játékosok készen álltak… Kinek ez a hibája? ”Khelaifi néhány héttel később válaszolt a saját kérdésére. . A PSG-Qatari korszak négy egymást követő negyeddöntője a francia főváros legfőbb viszonya. középpályás Grzegorz Krychowiak.De míg Neymar és Cristiano Ronaldo nevei gyakorlatilag minden francia átutalási frissítésben jelentek meg, az Ibrahimovic minőségének valódi cseréje nem érkezett meg.

Mégis az Emery arra a minőségre törekszik, amely a svéd diadalot látta a Francia Liga: feltétel nélküli akarat a győzelemhez. Megismétli a mantrát a „győztes mentalitás” annyira gyakran az interjú során, amikor azt gondolja, hogy önsegítő könyveket olvas, hogy felkészüljenek a feladatára. Valójában nemcsak olvas, hanem maga is írt róla, egy Mentalidad Ganadora nevű könyvben: El Metodo Emery (Győztes mentalitás: az Emery módszer).

„Amikor én Valenciában volt.Akkor játszottuk a Bajnokok Ligáját, és a harmadik helyen végzett Liga-ban, de soha nem nyertem semmit fontosnak, amikor ezt a könyvet írtam ”- emlékszik Emery. „Nagyon kockázatos és elég bátor volt, ha egy könyvet írtam a győztesről, amikor még az első címemet megnyertem. De nekem az a nyertes mentalitású személy nem feltétlenül az, aki nyeri a végét, de az, aki a legtöbbet akarja nyerni. ”

A labdarúgók családjába született Emery soha nem volt 2004-ben alázatos játékpályája végén hagyja el a játékot. Első edzői képesítéseit 20-as években és 2003-ban térdérülést szenvedett, míg a spanyol harmadik osztályú Lorca csapatában játékos-menedzsernek nevezték ki.Miért nehezen nézz körül, Pedro Reverte a sportigazgató elmondta, amikor Betclic sportfogadás online nyilvánvalóan nyilvánvalóan természetes vezető volt a csapatban? Arsène Wenger és Arsenal megmentette a saját készítés zavarát | Barney Ronay Bővebben

Az Emery először először lépett fel a második osztályra a klub történetében. Egy évvel később segített Almeríának elérni Spanyolország legmagasabb járatát, és nyolcadik lett az első La Liga kampányban. Négy év Valencia-ban hét hónappal Spartak Moszkvában követték, mielőtt elbocsátották volna – „mindenki tudja, hogy a CV hiányos gyanús”, Emery vigyorog – mielőtt Sevilla-t három éves európai örömére vette.Ő vezette a La Liga csillagokat, mint például David Silva, David Villa, Jesús Navas, Jordi Alba és Ivan Rakitic, és úgy véli, hogy jól felkészítette a PSG életére.

Az új oldala azonban eddig küzdött, hogy tükrözze az új vezetői mentalitást. Szóval mi az a Emery játékstílus? „Az egyik ok, amiért a PSG-t akartam venni, azért van, mert már van egy jól meghatározott elképzelésük arról, hogyan kell játszani, ami komfortot ad nekik” – magyarázza. „Sokat birtokolt csapatokkal, mások kevésbé birtokoltam, sok védekezés nélkül a labdát, vagy gyakorlatilag a báloddal védve. Ez a szépsége.Az új csapatoknak folyamatosan új taktikai változatokat kell keresnem. ”

Talán ez az Emery stílusának és az európai rekordjának titka: a játék pragmatikus nézete, amely több lehetőséget kínál alkalmazkodni a különböző típusú ellenfelekhez? Úgy tűnik, kissé eltér a spanyol társaitól, ahol a Pep Guardiola labdarúgó iskola hű marad a tiki-takahoz, amely segített Barcelona és a spanyol nemzeti oldal meghódítani a világot. Még nem látható, hogy a PSG képes-e az új vezetői ötleteket valós versenyhelyzetben alkalmazni.Az Arsenal elleni szerdán szerdán azonban semmi sem hasonlít Párizsban, mint két hónapja, Emery szerint.

„Ez egyszerűen csak azért lesz, mert otthon játszik, de az intenzitása hasonló lesz ”- mondja. „Ez egy nagy szereplőkkel, nagyszerű labdarúgókkal játszott játék, ez a szépség. Jó első játékot játszottunk és nyertük. Vannak dolgok, amiket akkor fogunk megváltoztatni, főleg azért, mert most jobb csapat vagyunk. Amit nem fogok elmondani neked.

Még az Arsenal játék eljövetele nélkül is, Emery, aki elismerte, hogy elutasította a Premier League klubjainak ajánlatait, valószínűleg képes lett volna Európa bármely csapatának taktikai elemzése.A korábbi játékosok egy olyan edzőről beszéltek, amely szinte megszállottja a videó elemzésnek, fáradhatatlanul keresi a részleteket, hogy vigyázzon, vagy esetleg másoljon. A PSG-menedzsert pletykálják, hogy a következő napokban akár 15 alkalommal is megnézhetik saját csapatuk játékát. Félig mosolyog a témában, mielőtt kijavítaná.

„Három segítőm van, akik dolgoznak velem, én is a szemem. Általában általában három-négyszer néztem a játékot, annyira hiányzik, amikor a pálya mellett állsz – mondja. „A többiek annyiszor figyelik a játékot, aztán együtt végzünk elemzést. Ez talán 12-szer. ”

Ez még mindig sok, és mégis Emery a munkájának egy másik részét egyformán – ha nem többet – fontosnak tartja.Miután csak néhány megjelenést tett a Liga-ban a Real Sociedad számára, azt állítja, hogy rendelkezett a tehetséggel, de nem az elit labdarúgáshoz szükséges szellemi erővel. Ők élnek az önbizalmuktól és az önbecsülésüktől. Olyan világban, ahol olyan nagy a kereslet és a nyomás, hogy minden játékosnak meg kell adnia egy csomó cariño-t [egy nagyon használt spanyol szó, amely a legjobban „szeretetnek” számít), de kemény munkával kell rendelkeznie. Ez egy nagyon pszichológiai feladat. Erős egyéni és kollektív gondolkodásmódra van szükség. ”

Úgy tűnik, hogy az Edinson Cavani szerelmeseinek már nem kell messzire keresniük párizsi sportpszichológust.Az uruguayi, aki szeptemberben számos megdöbbentő kihagyott esélye volt az Arsenal ellen, azóta a mérkőzésen körülbelül egy gólra vágta a statisztikáját. Ez egyszerűen az Emery terápiás készségének eredménye?

„A bizalom mindennapi munka. El kell készítenie a játékosokat, és megkapnia őket a legjobb állapotban; fizikailag, technikailag, taktikailag és mentálisan, hogy a legjobbat hozza ki belőlük. Időnként jól működik, időnként nem, Cavani egy napot, majd nem. A legjobb recept konzisztens. Arról van szó, hogy ragaszkodj az ötleteidhez. Amikor dicsérnek téged, kövessétek az ötletet, amikor kritizálnak, kövesse az ötletet.Ez az én legjobb tanácsom.

„Nem, őszintén nem vagyok” – mondja, őszinte. „Amikor visszatekintek az Európa Liga megnyerésére, az igazi öröm és a siker az volt az út, amely oda vezetett minket. Csapatunk építése, nehéz pillanatokon keresztül, a csapat jobb lépésről lépésre történő meglátása: ez a szépség. Nem az utolsó. Ez a napi munka, amely a boldogságot teszi. A nap, amikor végül felemelte a poharat, természetesen élvezni fogja, de ez nagyon efemer öröm. A valódi szépség az az út, amely oda vezetett.

Rate this post